Vacature Junior Technisch Inspecteur

Vanwege grote vraag naar onze dienstverlening hebben wij plaats voor een

Junior Technisch Inspecteur

Ben jij technisch ingesteld en heb jij interesse in het werken met riooltechnische installaties waaronder gemalen? Dan zoeken wij jou voor deze vacature.

Wat wij vragen:

Als Junior Technisch Inspecteur voer je samen met de senior Technisch Inspecteur projecten uit bij diverse opdrachtgevers (gemeenten, provincie of Rijkswaterstaat) op verschillende locaties in het noorden en midden van Nederland.

Tijdens het werk- en leertraject leer je de kneepjes van het vak kennen en ontwikkel je jezelf tot een zelfstandig werkende Technisch inspecteur in een allround functie op het gebied van werktuigbouwkunde, mechanica en elektronica.

Je werkzaamheden bestaan (afhankelijk van het project) uit:

 • inventarisatie naar de samenstelling van de riooltechnische installaties (elektrische, mechanisch, bouwkundig en pompen)
 • inspecteren (visueel, beproeving en meting) van de gemalen volgens de BRL K14020 en/of NEN3140.
 • onderhouds- en herstelwerkzaamheden volgend uit de inventarisaties, inspecties en keuringen.
 • verwerken van de gegevens in onze eigen SAM Beheerapplicatie, die bij meer dan 100 gemeenten actief gebruikt wordt, en opstellen van inspectierapporten.
 • Analyseren en verhelpen van storingen en adviseren van opdrachtgevers bij het oplossen van problemen bij riooltechnische installaties.

Door de planning, kwaliteit en veiligheid in de gaten te houden ben je je bewust van de voortgang en weet je bij te sturen waar nodig. Binnen je functie heb je contact met diverse betrokken, zoals opdrachtgevers, buitendienstmedewerkers, aannemers, leveranciers en de eigen organisatie.

Hoe verder je jezelf ontwikkeld, hoe breder je werkzaamheden zullen worden.

Jouwprofiel

Je hebt net je MBO opleiding elektrotechniek, werktuigbouwkunde of mechatronica afgerond. Handen uit de mouwen, enthousiast, gemotiveerd, goede leer- en werkhouding en zelfstandig zijn op jouw van toepassing.

Je bent woonachtig in het noorden van Nederland en in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij?

Sencon biedt een zelfstandig, afwisselende en uitdagende leerwerkplek, persoonlijke begeleiding en een prettige werksfeer binnen een jonge organisatie die volop in ontwikkeling is.

Wij bieden je een fulltime baan met een aantrekkelijk startsalaris en de mogelijkheid tot het volgen van aanvullende trainingen en cursussen.

Voor meer informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Tineke Hoeijmakers (Officemanager) via telefoonnummer 06-24882829. Sollicitaties kunnen zo snel mogelijk, maar uiterlijk tot 30 september worden gericht aan Margreet Ybema via m.ybema@sencon.nl.

Wie zijn wij?

Sencon in een onafhankelijk adviesbureau en biedt ondersteuning aan gemeenten, waterschappen en Rijkswaterstaat om hun taken op het gebied van gemaalbeheer op een verantwoorde en efficiënte manier uit te kunnen voeren.

Vanuit bewezen ervaring en deskundigheid zijn wij gespecialiseerd in advisering en projectbegeleiding bij aanleg, vervanging, beheer en onderhoud van riool technische installaties en telemetrie. Dit kan gaan om mechanisch, elektrotechnisch als ook civieltechnisch adviezen en projecten.

Onze activiteiten omvatten onder ander:

 • Advies bij nieuwbouw, onderhoud & renovatieprojecten,
 • Opstellen beheer- of onderhoudsplannen
 • Opstellen van bestekken of Programma van Eisen
 • Inventarisaties (nulmeting) samenstelling installaties
 • BRL-inspecties conform BRL K14020
 • Keuringen laagspanning conform NEN 3140
 • Projectvoorbereiding en -begeleiding
 • Directievoering en toezicht
 • Trainingen en cursussen

Wij bieden onze klanten een totaaloplossing. Wij zijn dé partner en onafhankelijk specialist op het gebied van advisering en projectbegeleiding in transport van rioolwater, regenwater en oppervlaktewater.

Om klanten ook op het gebied van beheer van haar riooltechnische installaties te ontzorgen hebben wij een onafhankelijk onderhoudsmanagementsysteem (SAM®) ontwikkeld. SAM heeft inmiddels meer dan 100 (gemeentelijke) gebruikers.

Sencon is een jong en ambitieus adviesbureau met vestigingen in Dordrecht en Drachten. Ons team bestaat momenteel uit meer dan 10 ervaren specialisten en vakmensen.

Meer informatie over Sencon is te vinden op onze website: www.sencon.nl

© Sencon B.V. | Advies in gemaal- en waterbeheer
© Dycon B.V. | Interactive Experiences