Vacature Technisch Inspecteur

Vanwege grote vraag naar onze dienstverlening hebben wij plaats voor een

Technisch Inspecteur (Regio Noord-Nederland)

Ben jij technisch ingesteld en heb jij interesse in het werken met riooltechnische installaties waaronder gemalen? Dan zoeken wij jou voor deze vacature.

Wat wij vragen:

Als onafhankelijk Technisch Inspecteur voer je op projectbasis werkzaamheden uit bij diverse opdrachtgevers (gemeenten, provincie of Rijkswaterstaat) op verschillende locaties in het noorden en midden van Nederland.

Eventueel leer je tijdens het werk- en leertraject de kneepjes van het vak kennen en ontwikkel je jezelf tot een zelfstandig werkende Technisch inspecteur in een allround functie op het gebied van werktuigbouwkunde, mechanica en elektronica.

Je werkzaamheden bestaan (afhankelijk van het project) uit:

 • inventarisatie naar de samenstelling van de riooltechnische installaties (elektrisch, mechanisch, bouwkundig en pompen)
 • onafhankelijk inspecteren (visueel, beproeving en meting) van de gemalen volgens de BRL K14020 en/of NEN3140.
 • doorvoeren van aanpassingen en optimalisatie van de riooltechnische installaties. 
 • verwerken van de gegevens in onze eigen SAM Beheerapplicatie, die bij meer dan 100 gemeenten actief gebruikt wordt, en opstellen van inspectierapporten.
 • analyseren en verhelpen van storingen en adviseren van opdrachtgevers bij het oplossen van problemen bij riooltechnische installaties.

Door de planning, kwaliteit en veiligheid in de gaten te houden ben je, je bewust van de voortgang en weet je bij te sturen waar nodig. Binnen je functie heb je contact met diverse betrokkenen, zoals opdrachtgevers, buitendienstmedewerkers, aannemers, leveranciers en de eigen organisatie.

Hoe verder je jezelf ontwikkeld, hoe breder je werkzaamheden zullen worden. Zo heb je de mogelijkheid door te groeien naar de functie van Technisch Commercieel Projectleider.

Jouw profiel

Je bent elektrotechnisch goed onderlegd en in het bezit van een MBO opleiding elektrotechniek of mechatronica, aangevuld met specifieke cursussen op het gebied van NEN3140 en veilig werken. Handen uit de mouwen, betrokken, nauwkeurig, flexibel en zelfstandig zijn op jouw van toepassing.

Je bent woonachtig in het noorden van Nederland en in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij?

Sencon biedt een zelfstandig, afwisselende en uitdagende leerwerkplek, persoonlijke begeleiding en een prettige werksfeer binnen een jonge organisatie die volop in ontwikkeling is.

Wij bieden je een fulltime baan met een aantrekkelijk startsalaris en de mogelijkheid tot het volgen van aanvullende trainingen en cursussen.

Voor meer informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Harmon Holtrust (Officemanager) via telefoonnummer 06-27007060. Sollicitaties kunnen zo snel mogelijk worden gericht aan Harmon Holtrust via h.holtrust@sencon.nl.

Wie zijn wij?

Sencon in een onafhankelijk adviesbureau en biedt ondersteuning aan gemeenten, waterschappen en Rijkswaterstaat om hun taken op het gebied van gemaalbeheer op een verantwoorde en efficiënte manier uit te kunnen voeren.

Vanuit bewezen ervaring en deskundigheid zijn wij gespecialiseerd in advisering en projectbegeleiding bij aanleg, vervanging, beheer en onderhoud van riool technische installaties en telemetrie. Dit kan gaan om mechanische, elektrotechnische als ook civieltechnische adviezen en projecten.

Onze activiteiten omvatten onder ander:

 • Advies bij nieuwbouw, onderhoud & renovatieprojecten,
 • Opstellen beheer- of onderhoudsplannen
 • Opstellen van bestekken of Programma van Eisen
 • Inventarisaties (nulmeting) samenstelling installaties
 • BRL-inspecties conform BRL K14020
 • Keuringen laagspanning conform NEN 3140
 • Projectvoorbereiding en -begeleiding
 • Directievoering en toezicht
 • Trainingen en cursussen

Wij bieden onze klanten een totaaloplossing. Wij zijn dé partner en onafhankelijk specialist op het gebied van advisering en projectbegeleiding in transport van rioolwater, regenwater en oppervlaktewater.

Om klanten ook op het gebied van beheer van haar riooltechnische installaties te ontzorgen hebben wij een onafhankelijk onderhoudsmanagementsysteem (SAM®) ontwikkeld. SAM heeft inmiddels meer dan 100 (gemeentelijke) gebruikers.

Sencon is een jong en ambitieus adviesbureau met vestigingen in Dordrecht en Drachten. Ons team bestaat momenteel uit meer dan 10 ervaren specialisten en vakmensen.

Meer informatie over Sencon is te vinden op onze website: www.sencon.nl

 

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

© Sencon B.V. | Advies in gemaal- en waterbeheer
© Dycon B.V. | Interactive Experiences